Sabtu, Mei 28, 2011

SIAPA SUKA BELUT???

Bila ada pertanyaan macam gitu..sayalah orang yang tidak teragak-agak untuk mengangkat tangan . Bukan angkat tangan sebab suka belut tapi angkat tangan sebab saya tak suka belut...

Saya rasa bukan hanya saya seorang yang tidak suka belut...majoriti wanita sekarang tidak suka belut..

Seumur hidup saya, saya tak pernah menyiang belut...apatah lagi untuk memakannya...

Memanglah saya tahu bahawa belut ini banyak khasiatnya sehingga tidak menjangkau dek fikiran saya... Lebih-lebih lagi kepada wanita seperti saya yang semakin meningkat umur...dan sangat berkhasiat untuk wanita yang melahirkan anak...

Walaupun saya dilahirkan di kampung, pernah tinggal di tepi hutan, pernah mandi menggunakan perigi yang ada belut, namun saya tetap geli dengan belut...

Baru sebentar tadi menonton Majalah 3 di TV3..kisah penangkap belut...

Lihat gambar belut di atas...anda suka ke???

Gelinya...saya rasa orang yang pemakan belut ni selalunya suka makan tapi tak suka siang belut....bila pegang belut tu penuh dengan lendir-lendir...

Untuk lelaki pula, ada yang sanggup telan hempedu belut untuk ....( hanya lelaki yang tau kehebatannya...)

Kalau nak cerita tentang khasiat belut ni memang banyak dalam google..cubalah cari sendiri yea...saya tak mahu cut n paste..( ada orang tak suka)...

4 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

samalah, ayu tak pernah makan...

pekerja ayu pernah bawa, di goreng kering ala2 keropok dari indon..
try makan.alahai.. hanyir... eik

whitecappuccino berkata...

saya selalu masak sup belut utk suami tapi saya tak makan.dulu saya geli tapi skrg ok dah cuma kena orang siang atau beli yg dah siang baru boleh saya masak

Tinta Emas berkata...

Ayu: memang geli..tak kiralah masak apa kan?

WC: kalau saya disuruh masak pun saya akan suruh penjual tu siang dan basuh betul-betul...

padlie berkata...

sy pun tak pernah makan belut..
kat kelantan orang guna belut buat kuah laksa..

adik saya hari2 makan belut lepas operation hari tu.. tak jemu.. ikan haruan dia muak, belut tak..

Rupanya TV LED belum wujud di Malaysia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...