Ahad, April 03, 2011

BLOG NI SAYA RASA PATUT POPULAR LAA ..

Lagi nak join segmen blogger muda nie...

Sementara nak buat dapatan kajian kerja Kursus Geografi SMKTD2

5 blog yang saya rasa patut popular dan kenapa ?

  1. Ini blog seorang blogger wanita yang tak mengenal penat..CITARASA RINDUAN..Nama empunya blog ialah ayu. saya sangat menghormati beliau kerana beliau memang pemgomen tegar blog saya..Beliau juga banyak membantu saya supaya terus mencatat di blog saya...beliau juga tidak lokek ilmu serta sentiasa membantu blog-blog orang baru...

    Ini blogger wanita yang saya hormati, saya banyak belajar daripada blog beliau...Blog beliau dikenali sebagai Kalam Hati...Banyak entry beliau yang sangat menarik dan tertarik-tarik untuk saya membacanya...Saya belajar bahasa kelantan di blog ini..

    Ini Blog seorang blogger wanita yang baru menyertai dunia blogger..Nama beliau Siti, Seorang guru yang ingin berkongsi pengalaman, pengetahuan dan macam-macam lagi..Entry beliau banyak berkenaan cabaran kehidupan hari ini dan hari depan (^_^)

    Ini Blog seorang blogger lelaki yang dikenali sebagai padlie...Blogger ini, tidak menjadi follower saya namun sering datang untuk memberikan pendapat dan cadangan yang sememangnya logik berdasarkan fakta dan pengalaman beliau...Dan saya kagum dengan beliau ialah seorang yang ...kliklah sendiri....

    Ini blog seorang blogger wanita yang sangat baik...nama beliau ialah fida...kenapa saya kata dia baik kerana saya tak pernah mengenali dia tapi dia tetap melayan saya seperti sudah lama kenal...seorang yang peramah dan ceria..Seorang yang paling banyak membantu saya dalam hal menyertai segment en Ben...

    Pada pendapat saya , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ?

  2. Aktif berblog.-Sentiasa aktif membuat entry yang berguna dan menarik perhatian pembaca. Kerap berjalan-jalan ( Blog walking ) - Sentiasa kerap menjengah blog orang lain supaya mereka juga menjengah blog kita..tinggalkan jejak atau memberi komen... Buat entry yang menarik. -Sentiasa memikirkan tajuk yang menarik perhatian dan intipati yang memberi input berguna kepada pembaca.. Berkawanlah dengan blogger popular... -Kerap menggunjung blog2 orang popular untuk mempromosikan diri..

    Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?

  3. Penting bagi yang mencari populariti tapi pada saya kalau entry yang dibuatnya menarik dan memang orang Malaysia cari dalam Google Search, pasti blog tersebut akan popular...

3 ulasan:

mia.lia berkata...

haha.. cerita padlie tu mmg bez blog dia..lia follower dia ke 2/3 kot
tup2 da beratus.. nak buat entri tp asek error je.. geram pulak..hehe

pRiNCe berkata...

bukan seng nk wat blog jadi feymes kan...
bnyk kna berusaha...
pe2 hal..sy doakan kite sume jadi feymes...:)
muahahaha..

Lulu caldina berkata...

blog sendiri pun tak kurang hebatnya, kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...