Sabtu, April 02, 2011

SALAHKAH SAYA???

Niat saya baik...saya mahu orang muda sekarang bersopan santun dan berhemah dalam berbicara...

Salahkah saya, jika saya menegur mereka???

Mungkin saya tak layak kot?

Saya pun bukannya pengecut seperti yang dilakukan oleh en anon dan cik anon tu yang menyamar apabila hendak mengkritik sesebuah blog tu...saya tak menghina...saya memberikan komen yang membina....saya mempunyai adab melayu yang masih dijaga...Tapi apabila teguran saya tidak di terima , saya dapat komen macam gini melalui shout box....

Saya benci blog iniape kahh ceriat kat sini ? entah apo2 aje

Ceritanya begini....saya termasuk ke dalam satu blog budak lelaki muda...mungkin belasan tahun kot atau tak habis sekolah lagi...tetiba saya terbaca satu entry yang lawak...tapi lawak dia menggunakan bahasa yang kurang sopan....so, saya pun meletakkan satu komen yang saya rasa sungguhlah sopan...sebab kitakan orang melayu...

Dalam komen saya tu, saya sempat pujilah bahawa entry dia buat pagi nie memang menarik tetapi ada satu lawak dia yang mencacatkannya....

Tup-tup saya check shoutbox saya ada komen macam gitu...sah-sahlah budak tu yang hantar...betul tak??? ada dia cakap blog saya nie entah apa2 aje???dia tak baca ke???

Kenapa dia tulis macam gitu???mungkin entry saya tak sekepala dengan kepala dia ke???agaknya dia suka dengan entry yang tak ada makna???mungkin dia suka entry yang macam budak-budak tak sekolah tu kot????

Untuk Makluman....

Saya buka blogger yang suka menceritakan lawak bodoh.....

saya bukan orang yang suka menulis benda-benda yang tak berfaedah...

saya bukan orang yang tak berpengetahuan...

Saya bukan suka menjaja-jaja cerita-cerita gila....

Saya bukan hipokrit

Itu semua bukan saya....

Kalaulah saya nie orang yang kurang ajar dah tentu saya akan menjawab "ADA AKU KISAH!!!"

Untuk pengetahuan pembaca, saya nie jenis yang terus terang...tak suka sembunyi-sembunyi...Tapi saya rasa, teguran saya memang berbekas di hati budak itu selama-lamanya.....Biarlah dia dengan dunia dia...tugas saya dah selesai untuk dalam menasihati generasi muda yang sekarang semakin teruk tingkahlakunya....

Yang pasti komen tu membuatkan saya tersenyummmm....orang yang celik akal sahaja dapat menilainya...

P/S...saya suka dengan satu blog yang bila saya kritik dia, dia ambil kritikan saya sebagai satu kritikan membina....dan blogger tu lebih popular daripada budak di atas...dan tak menyombong diri....sila klik di SINI...

3 ulasan:

cik pulau berkata...

errkk..pape je budak tu..
terima jelah kalau org dah tegur tu..
ehhmm... kurang matang lagi tu kot dia.. hehe..

papepun.. cik pulau pn suka blog ujang tu.. hehe.

Cikgu CTE berkata...

hati manusia lain-lain cik pulau....

CikguGeo berkata...

orang muda sekarang..dia ingat dia dah banyak ilmu. Pantang ditegur walaupun dengan cara yang baik. Tinggi egonya. Kita pula dikata tidak matang haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...