Isnin, Februari 28, 2011

Kerja Kursus Geografi 2011 ( Part 1 )

Entri ini khas untuk pelajar-pelajar yang akan mengambil PMR 2011

***PERHATIAN - KERJA KURSUS INI BELUM SIAP SEPENUHNYA. INI ADALAH SEBAGAI PANDUAN SAHAJA DAN SELEBIHNYA, ANDA KENALAH BERUSAHA MENGUBAHSUAI UNTUK DIJADIKAN SEBUAH KERJA KURSUS YANG LENGKAP..

Ini adalah contoh kerja kursus bagi mata pelajaran Geografi tahun 2011. Kerja kursus ini hanya dapat dipaparkan sehingga kaedah kajian sahaja. Ini adalah sebagai panduan untuk pelajar-pelajar membuat persediaan dalam menghasilkan dapatan kajian. Selepas membuat kaedah kajian, pelajar dikehendaki untuk membuat soal selidik atau temu bual. Daripada dapatan tersebut, pelajar dikehendaki membuat dapatan kajian. Contoh dapatan kajian akan anda peroleh dari Kerja Kursus geografi 2011 yang telah saya sediakan..

Sebelum itu , anda dikehendaki melengkapkan kerja-kerja awalan seperti di bawah. Perlu di ingatkan bahawa contoh kerja kursus ini adalah sebagai panduan sahaja. Para pelajar tidak dibenarkan untuk meniru atau mencetak 100% daripada ruangan ini. Pelajar digalakkan supaya menggunakan ayat sendiri supaya kajian dihasilkan lebih mantap.

Sila ikut panduan di bawah:-

1. Tajuk :

Pencemaran Alam Sekitar di Taman Daya, Johor Bahru ,Johor.

2. Senarai kandungan ( Rujuk Buku teks )

Perkara

• Penghargaan

• Pendahuluan

• Objektif kajian

• Kawasan kajian

• Kaedah kajian

• Dapatan kajian

• Rumusan

• Lampiran

• Rujukan

3. Penghargaan

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan _____________________kerana telah memberikan kepercayaan sepenuhnya kepada saya dan rakan-rakan saya membuat kajian Geografi ini. Terima kasih juga, saya tujukan kepada guru Geografi Tingkatan 3 ____Pn/En .................................yang sentiasa memberikan tunjuk ajar dan bimbingan kepada saya dalam membuat kerja kursus ini dari awal hinggalah siap sepenuhnya.

Ucapan terima kasih juga diberikan kepada ibu dan bapa saya, ............................ dan .................................. yang telah memberikan banyak memberikan dorongan dan nasihat kepada saya bagi menyiapkan kerja khusus Geografi ini . Jasa mereka tidak dapat saya lupakan.

Tidak lupa juga kepada rakan sekelas tanpa mengira bangsa dan agama kerana sudi menolong saya bagi melengkapkan kerja khusus ini dengan sempurna terutamanya rakan sekumpulan dengan saya iaitu ......................................, .................................... , ................................... dan ..............................

Akhir sekali, ucapan terima kasih kepada responden-responden yang telah sudi meluangkan masa bagi menemu bual dan menjawab beberapa soalan berkenaan dengan tajuk ini

4. Pendahuluan

Bagi memenuhi keperluan Penilaian Menegah Rendah 2011, pelajar-pelajar Tingkatan 3 diwajibkan menlaksanakan Kerja Kursus geografi di sekolah. Saya dan rakan-rakan saya telah memilih tajuk “ Pencemaran Alam Sekitar Di ................................................"

Kami memilih pencemaran alam sekitar di kawasan Taman Daya kerana lokasi ini merupakan tempat tinggal saya. Di taman ini terdapat banyak kawasan petempatan yang yang begitu padat dan kawasan perniagaan yang pesat membangun. Selain itu juga terdapat jalan raya yang sentiasa sibuk yang menjadi laluan utama untuk taman-taman yang berhampiran untuk keluar ke Bandar raya Johor Bahru.

Untuk melengkapkan lagi kajian ini, kami telah menjalankannya selepas waktu persekolahan.Masa yang diperuntukkan untuk menjalankan kerja khusus ini ialah dari bulan Februari hingga bulan Jun.Setiap pelajar perlu menulis laporan ini secara individu berdasarkan maklumat yang dikumpulkan secara berkumpulan.

5. Objektif kajian

Antara objektif-objektif kajian yang saya jalankan ialah:-

1) Mendefinisikan konsep pencemaran alam sekitar di Taman Daya, Johor Bahru, Johor.

2) Mengenalpasti jenis-jenis pencemaran alam sekitar di Taman Daya, Johor Bahru, Johor.

3) Menyatakan punca-punca pencemaran alam sekitar di Taman Daya, Johor Bahru, Johor.

4) Mengkaji kesan-kesan pencemaran alam sekitar di Taman Daya, Johor Bahru, Johor.

5) Mencadangkan langkah-langkah untuk mengurangkan kesan pencemaran alam sekitar di Taman Daya, Johor Bahru, Johor.

6) Menerapkan nilai atau unsur patriotisme dalam dapatan kajian.

6. Kawasan kajian

Ini contoh sahaja.

Kawasan kajian yang telah kami pilih dalam melengkapkan lagi kajian ini ialah di Taman Daya, Johor Bahru, Johor iaitu kira-kira 14km di utara Bandar raya Johor Bahru. Taman Daya merupakan sebuah kawasan kediaman yang telah dibangunkan oleh Syarikat Keck Seng Sdn, Bhd.

Sejarah awal kawasan ini merupakan kawasan kampong yang dipenuhi dengan tanaman getah serta kelapa sawit. Pada akhir 1980-an, kawasan ini telah dibangunkan dengan jayanya sebagai sebuah kawasan petempatan utama di Johor Bahru. Kawasan ini mempunyai bentuk muka bumi yang beralun serta bersaliran baik.

Kawasan Taman Daya terletak di parlimen Tebrau dan diselenggarakan oleh pihak Majlis Perbadanan Johor Bahru Tengah. Kawasan perumahan di Taman Daya ini berdekatan dengan Taman Mount Austin, Taman Setia Indah, Taman Delima dan taman-taman yang lain. Di Taman Daya, pihak pemaju perumahan telah mempertingkatkan sistem pengangkutan yang moden. Bagi penduduk taman ini yang ingin pergi ke Bandaraya Johor Bahru hanya perlu membayar sebanyak lebih kurang RM15.00 jika menaiki teksi. Manakala bagi yang menaiki bas pula, penduduk perlu membayar RM3.00 sahaja dengan mengambil masa lebih kurang 45 minit.

sila sertakan

sila klik Peta daerah Johor bahru yang diwarnakan sendiri

Pelan Taman daya yang diwarnakan sendiri (Nanti saya akan berikan )

Bagi pelajar tempat lain...boleh gunakan google map...

7. KAEDAH KAJIAN

Bagi mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut, kami telah menggunakan beberapa kaedah iaitu:-

1) Kaedah pemerhatian

-Kami telah melakukan kaedah pemerhatian di kawasan-kawasan perniagaan di Taman daya dengan melihat system perparitan serta sistempembuangan sampah. Kami juga mengambil gambar untuk membuktikan kaedah ini digunapakai

2) Kaedah soal selidik -kami juga telah memberikan kertas soal selidik kepada 20 orang responden yang terdiri daripada penduduk sekitar taman ini. Soalan yang kami berikan adalah berdasarkan tajuk yang diberi. Sila rujuk soalan soal selidik yang disediakan.

Atau ( pilih sama ada kaedah soal selidik atau Temu bual )

2) Kaedah Temu bual - kami telah menemubual 10 orang responden yang terdiri daripada penduduk taman ini ..Soalan yang kami ajukan adalah berkisar tentang pencemaran alam sekitar. Sila rujuk soalan temu bual yang disertakan.

3) Kaedah rujukan -Untuk melengkapkan lagi laporan kami ini, kami juga telah membuat beberapa rujukan di Perpustakaan SMK Taman Daya 2. Kami juga merujuk kepada risalah-risalah yang telah diperoleh daripada Syarikat Keck Seng (M) sdn Bhd.

Untuk contoh borang soal selidik sila dapatkan di SINI.

Untuk Dapatan kajian sila klik di SINI

Nak lihat contoh rujukan sila klik di SINI

semoga anda mendapat markah yang CEMERLANG

Peringatan pada para pelajar:

jika anda hendak copy and paste entry ini WAJIB minta izin dahulu dengan cara daftar di tetamu istimewa dan letakkan link anda di bawah.

Jika hendak lihat Kerja Kursus Sejarah sila k.lik di SINI

Saya hanya membantu sekadar yang termampu...anda boleh copy n paste atau sebagainya...saya harap calon-calon PMR 2011 akan mendapat cemerlang dlm peperiksaan nanti...

Good luck!!!

JIKA ANDA SUKA DENGAN ENTRY INI, SILA KLIK IKLAN DI BAWAH...JUST KLIK AJE TAK RUGI APA-APA...

241 ulasan:

1 – 200 daripada 241   Terbaru›   Baru»
A.s.t.i.n.a berkata...

Baik Cikgu.. nanti saya cuba siapkan.. :)

teratai berkata...

salam ckgu cte,
seronok n bertuah sungguh anak murid kalau lagu ni! Boleh kak tiru..he,he..

Hyo-Sun berkata...

trima kaseh ckgu!!

Hyo-Sun berkata...

trima kasih cikgu!!

Nabila berkata...

Saya mengambil sedikit maklumat dari cikgu punya blog ini . boleh ta?

Nabila berkata...

cikgu saya minta izin untuk mengambil sedikit maklumat bule ta ?

dayazlan berkata...

ckgu x pa ke klau saya coyp je....

Tanpa Nama berkata...

cikgu saye mintak izin mengambil maklumat ini utk wat keje khusus...

Tanpa Nama berkata...

cikgu saye mintak izin utk ambik maklumat ini boleh....

Tanpa Nama berkata...

cikgu boley saye maklumat ini...

Cikgu CTE berkata...

anda semua boleh copy n paste kerja kursus ni tapi jgnlah tiru 100% yea...

Shafiqah Azman berkata...

terima kasih cikgu di atas bantuan cikgu ini :D

dayazlan berkata...

ckgu....
yg temu bual 2 kena buat soalan ke????

Cikgu CTE berkata...

sila berbincang dengan guru geografi anda dalam membuat soalan temua bual atau soal selidik..

soalan mestilah berdasarkan objektif kajian yea.

Insya Allah, dapatan kajian akan saya buat selepas cuti nie...

Untuk makluman anda, kerja kursus ni hanya untuk SMKTaman Daya 2 sahaja.. bagi tempat atau negeri lain...jadikan panduan sahaja..

Tanpa Nama berkata...

ckgu.. sye amik mklumt nie k.. trima ksih ckgu..

Tanpa Nama berkata...

salam cgu,,,
sy mnta izin tuk copy mklumat ni..
sbagai pnduan...
trima kasih cikgu,,

Tanpa Nama berkata...

Salam Ckg CTE..,
sy nk mnta izin utk m'gmbil
maklumat ini sbg pnduan kerja krsus
saya..
terima kasih,ckgu..
smoga tuhan m'bls budi baik cikgu..

Tanpa Nama berkata...

salam cgu, maw mntk izin utk jd kn makalumat ne sbgi panduan . makaseh .

Tanpa Nama berkata...

Salam Ckg CTE..,
sy nk mnta izin utk m'gmbil
maklumat ini sbg pnduan kerja krsus
saya..
terima kasih,ckgu..
smoga tuhan m'bls budi baik cikgu..

Tanpa Nama berkata...

saya nak ambil sedikit maklumat dari yang iberikan..harap diizinkan...terimakasih

Tanpa Nama berkata...

izinkan sy utk salin kaedah kajian sje...
tQ!!!!
hanya Allah sje yg mmpu mmblsnyer..

ana berkata...

izinkan sy utk salin kaedah kajian sje...
tQ!!!!
hanya Allah sje yg mmpu mmblsnyer..

Tanpa Nama berkata...

izinkan sy utk salin kaedah kajian sje...
tQ!!!!
hanya Allah sje yg mmpu mmblsnyer..

Tanpa Nama berkata...

mmm....minta izin utk dijdikan panduan ye~...tq...^^

Tanpa Nama berkata...

slm,cikgu walau pun saya tak kenal cikgu.sy nak mintak kebenaran dengan cikgu saya nak ambil sedikit maklumat boleh.....

Tanpa Nama berkata...

saya nak amik sikit kot maklumat kat sini..leh ye...sowy yeh..kalu saye copy n paste jer...
tq...:)

Tanpa Nama berkata...

salam cg...
sy minta izin untuk mengambil sedikit mklumt yg diberikn sbgi pnduan...
sy ingin ingin mgucpkn trime ksih ats bntuan yg dberikn...

Cikgu CTE berkata...

saya tak kisah kalau ada pelajar yang nak copy n paste tapi ucaplah terima kasih......bolehkan???

athirah rosli berkata...

cikgu, terima kasih atasa log cikgu ini, tapi, saya nak tanya pasal peta tu...saya x bape nak paham laa...dye kte kne letak bingkai laa...
cmne tu????????

Tanpa Nama berkata...

terima ksaeh ckgu :)
nnti saye belanja ckgu...

Tanpa Nama berkata...

ckgu , thanx sbab da bgy pnduan nie .

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih cikgu. Boleh ke saya ambil maklumat dari blog cikgu? Terima kasih banyak - banyak! From, Kb, Kel

Tanpa Nama berkata...

terima kasih cikgu.......

calon pmr 2011 berkata...

cg.. saya nak copy skit dri blog ni..
saya harap cg bleh upload peta taman daya ni secepat mungkin kat blog cg ni.. sekian terima kasih.. :)

Tanpa Nama berkata...

salam cg..
mintak izin amik skit info dri blog cg..
harap cg bleh tolong upload kan peta taman daya secepat mungkin..
terima kasih.. :)

Tanpa Nama berkata...

cikgu,,
saye minx izin drpd cikgu utk copy kkg boleh x? halal kan ekk ?? terima kasih sbb dpt menyelesaikan masalah saye dgn mewujudkan contoh kkg cam nie,, thank you so much !! walaupun saye bkn plajar cikgu,, terima kasih ..

Tanpa Nama berkata...

terima kasih atas sumbangan cikgu dalam memudahkan adik saya untuk mendapatkan maklumat atau ilmu yang sangat berguna ini, semoga dengan adanya sedikit nota atau panduan adik saya dapat menyiapkan kajian georafi ini dengan sempurna.. terima kasih cikgu..

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum cikgu, saya nak minta izin utk copy and paste kajian2 ini utk dijadikan panduan

harap diizinkan

terima kasih banyak2 cikgu, jasamu dkenang

Tanpa Nama berkata...

THANKSZ sbb bgi cmne nk wat kerje khusus nie
tpi cume sye konfius cmne nk wat penghargaan
cuba cikgu trngkn penghrgaan mksud nyer kene wat cmne

Tanpa Nama berkata...

TQ cgu coz panduan anda..Makasi..^^..sya ambk sbgi panduan year..

Tanpa Nama berkata...

maklumat yg cg bg amt sya hargai..maklumat ne uda byk menolong sya..Makasi cg..^^

ABOUT FLIS :) berkata...

tengss cikgu..
saye copy maklumat ni yea? :)

ABOUT FLIS :) berkata...

tengs yea..
cikgu saye copy yea :)

Tanpa Nama berkata...

salam...
ckgu...sye nak mtak izin untok m'gambil maklumat ini sbagai panduan kerja krusus saye boley??..

Tanpa Nama berkata...

salam, tq ckgu ats mklumt ni....

Tanpa Nama berkata...

salam..
thankz ckgu cbb maklumat nie....

Tanpa Nama berkata...

Terima Kasih Cikgu CTE..

dayazlan berkata...

terima ksih bnyk2 ckgu atas prtlong ckgu..... krjasama ckgu amat saya hargai

Tanpa Nama berkata...

saya nak minta izin copy n paste kat ckg cte...saya harap ckg izinkan.....terima kasih atas jasa baik ckg.....:)

Tanpa Nama berkata...

cikgu..mntk copy paste yew.... tima kasih

Tanpa Nama berkata...

cikgu...sya copy and paste yew..tima kaseh ckgu...

Tanpa Nama berkata...

salam....cikgu boleh ke kalau saya ambik bahan cikgu sebagai panduan untuk saya buat kerja kursus...
terima kasih..

Jayce wan Joo Teng berkata...

SAYA COPY & PASTE KAY~!!!
THX...
^w^

>>PELAJAR SMK SEAFIELD<<

Tanpa Nama berkata...

salam cikgu,
saya nak minta izin ambil maklumat untuk jadikan panduan.
terima kasih cikgu.

Tanpa Nama berkata...

hello! thx for the tips ya.. im from selangor

vivi nurervina berkata...

salam ckgu cte , saya minta izin untuk mengambil sedikit maklumat bule ta ? :)

Snissa' Karim berkata...

Assalamualaikum,saye minx izin copy yea cikgu..

Snissa' Karim berkata...

terima kasih cikgu!

Tanpa Nama berkata...

cikgu saya minta izin amik info skit sbgai panduan..trima ksih cikgu:)

Tanpa Nama berkata...

cg . izinkan saya untuk copy n paste utk dijadikan sebagai ruj .
tq . budak mara kuantan :)

Tanpa Nama berkata...

CIKGU SAYA MINTA IZIN AMEK COPY NI SEBAGAI PANDUAN-FROM STARIAN

Tanpa Nama berkata...

CIKGU SAYA MINTA IZIN AMEK COPY NI SEBAGAI PANDUAN-FROM STAR

AinaSyafikaMohdRaziff berkata...

cikgu , saya ingin meminta izin untuk mengambil maklumat sikit . terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

salam...
cikgu..time kseh untk smue mklumt ney..
tp......
sy nk copy n paste....
bley x??????

aisyahthembham berkata...

ckgu,, saye da copy maklumat kerje kursus nie dri bl0g ckgu ,, saye mntak izin yea ,, hee ,,
time kasih byk2 ckgu ,, maklumat nie byak membntu saye ,, :D

aisyahthembham berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
aisyahthembham berkata...

ckgu,, saye da copy maklumat kerje kursus nie dri bl0g ckgu ,, saye mntak izin yea ,, hee ,,
time kasih byk2 ckgu ,, maklumat nie byak membntu saye ,, :D

Tanpa Nama berkata...

tmer kseh tuk ney,,,mntak izin amik ayt cket2,,

Tanpa Nama berkata...

salam cikgu cte ... izinkan anak murid mu ini mengambil serba sedikit makluamt yee..hehehe

rozaimi ganu berkata...

thankz cikgu.......info ni banyak membantu..........

Jazmi berkata...

Terima Kasih cikgu Cte.Saya minta izin utk copy sbb nak buat rujukan.

3e v0nn3 berkata...

cikgu~emm~kalau itu kawasan kajian tempat yang terpilih tak dapat cari latar belakang atau sejarah macam mana??

Cikgu CTE berkata...

jika anda tidak tahu sejarah kawasan kajian, cuba buat andaian daripada pemerhatian anda...

mungkin bekas lombong ke...kawasan kampung ke...kawasan kebun getah ke...kawasan hutan ke...

buat 1 atau 2 ayat sahaja sudah memadai...

semoga berjaya...

MeNcArI kEtEnAnGaN Ilahi berkata...

cikgu,saya nak minta copy untuk contoh krja khursus..tme kasih

Tanpa Nama berkata...

Salam cikgu..saya minta izin untuk copy contoh jawapan ini untuk saya jadikan contoh kepada pelajar saya..saya cikgu baru mengajar masih belum arif tetang kerja kursus..terima kasih banyak2..

Tanpa Nama berkata...

terima kasih atas segala contoh yg ckgu brikan....

Tanpa Nama berkata...

terima kasih cikgu ! !

maklmat yg sgt brguna untk ank muridmu ini jdikn pnduan....

saya akn cuba siapkn dgn sdaye upya...

Tanpa Nama berkata...

terima kasih bayak2 cikgu di atas panduan kkg...

dzul berkata...

Salam Ckg CTE..,
sy nk mnta izin utk m'gmbil
maklumat ini sbg pnduan kerja krsus
saya..
terima kasih,ckgu..
smoga tuhan m'bls budi baik cikgu.

Mohamad Amzar berkata...

cg sy nak copy boleh cg ?

MiErA_MiMiE berkata...

saye mintak izin untuk ambil sikit maklumat ye ..

Tanpa Nama berkata...

saye minta izin ambil sikit maklumat ye ..

it's me berkata...

terima kasih bebanyak kpd cikgu cte....sudi berkongsi maklumat pd kami semua...syukran..=)

Tanpa Nama berkata...

terima kasih bebanyak sbb dh tulis entry ni:)
<3 <3

oghang ganung berkata...

ambe nok kopi.
mekaseh banyok cekgu.

Tanpa Nama berkata...

cikgu,sy mintak izin nak copy paste..
boleh?
terima kasih byk2 sbb tlg bg panduan.
:D

mujahid berkata...

Assalamualaikum....cikgu
Tahniah...mengaplikasikan ict dlm pendidikan.

mohon salin bahan2 cikgu..

Terima kasih...

Normah Stories berkata...

trima kasih atas pnduan yg dberikan..

raiha berkata...

slm cg, blh x sy nk minta copy pasal kerja kursus geog ni?

Tanpa Nama berkata...

slm cg,sory la,coz sy copy x minta izin cg cte dulu,,,,anyway, sy hrp cg halalkn sy copy yer,,,,,,,,,,,, thank you cg

Tanpa Nama berkata...

Cikgu,saya ingin meminta izin untuk mengambil maklumat dari blog cikgu untuk panduan Kerja Kursus saya. Terima kasih Cikgu.

Tanpa Nama berkata...

Terima Kasih diatas panduan yang telah cikgu berikan..

syakirah zaki berkata...

assalamualaikum . saya minta izin untuk copy segala maklumat ini . terima kasih banyak2 :)

Ariel Nabil Irwansyah berkata...

Cikgu...Saya mintak izin nak copy sedkit ayat Cikgu ... time kasih :D

Ariel Nabil Irwansyah berkata...

Terima Kasih Cikgu !

Just.wanie berkata...

salam cikgu . terima kasih kerana sudi berkongsi dgn kami semua .

hanya Allah yg dapat balas jasa cikgu ^_^

sharmilla ahmad berkata...

cikgu, saya minta kebenaran nak copy an paste maklumat ni..jangan risau..saya dah jadi follower cikgu..terima kasih cikgu :)

Miss lonely berkata...

cikgu saya minta mengambil sedikit maklumat tentang kerja kursus dari blog cikgu . terima kasih ckgu diatas bntuan ini

pelajar pmr berkata...

salam,,
saya nk ambil maklumat kerja kursus
dari blog ckgu bley??
time kasih ckgu..

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...
mintak copy ya cikgu..
terima kasih~~semoga cikgu dimurahkan rezeki..amin~~

nur afzan berkata...

Cg thanks sbb bwat log cm nie sng untuk yg x brape fham cm sye nie...
sye ambil sdikit mklumat cg untok pnduan yer...

fatihatulakma berkata...

Assalamualaikum Cikgu Cte.
Sye nak copy yang cikgu punyer kursus ek. Thank sebab bagi student student contoh kerje niey. Tanpa contoh, maybe rendah kodd gred.

aisyah berkata...

cikgu kalu blh sy pun nk copy gak,,,plese tlg halalkan,,,,,,,tme ksih cikgu

Tanpa Nama berkata...

ckguu..sye nk amek ckit2 ar ye maklumat folio nie...mekasih ckguu
:P

Midorikawa Chiaki ^^ berkata...

cikgu,kalau saya copy je x pe ke?

dieyrah berkata...

assalam cikgu, sy nak minta izin copy maklumat yg ckgu tlah sediakan. ianya hanya utk sekadar rujukan sahaja . terima kasih banyak2 :))

Aniss berkata...

Nak mintak izin dari cikgu ni :)

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum cikgu. Sy nk mntk izin ambil sedikit maklumat yg cikgu kongsikan ni untk rujukan sy. Terima kasih cikgu. :)

Tanpa Nama berkata...

Cikgu, sy nk mntk izin ambil maklumat sedikit yaa. Terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

cikgu nak tanya boleh contoh kerja kursus untuk sejarah x ade ke
tolong keluarkan kat dalam blog cikgu
saya x paham maacam mane nak buat

LyNdA la~la~la~ berkata...

salam.... cikgu cte..
izinkan saya ambil maklumat sedikit nya..... terima kasih..(^_^)

Mimie Pace Ragazza Ryeong berkata...

Assalamualaikum w.b.t., cikgu CTE yang dihormati...
Saya ingin meminta izin dari cikgu untuk jadikan cth kerja kursus geografi dan kerja kursus sejarah yang telah cikgu buat sebagai panduan saya. Harap cikgu mengizinkannya~ Terima kasih banyak-banyak saya ingin ucapkan kepada cikgu. Semoga Allah murahkan rezeki cikgu~ Amin... :)

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih buat Cikgu Cte atas bantuan ye, saya ambil sebagai garis panduan..terima kasih banyak.. :D

syasya sabri berkata...

cikgu ,
saya dan kawankawan saya dari smkbts telah copy keje kursus dari blog cikgu . .
harap cikgu izinkan ye !
smoga allah m'balas budi bek cikgu <3

チェシャー帽子様 berkata...

assalamualaikum ...
cikgu saya ambil ya untuk folio saya ..
semoga allah memberkati usaha + jasa cikgu ni ~~

sweetsalty berkata...

cikgu. saye dari perak dan mahu meminta izin copy dis kerja kursus.. harap cikgu izinkan. :)

MiraJiha berkata...

thanks

Abdul Qawim berkata...

Assalamualaikum cikgu..
Saya copy kerja kursus ni ya..
Saya harap cikgu izinkan saya untuk copy kerja kursus ini..

terima kasih cikgu :)

aimi nadhirah berkata...

salam cikgu ,
saia mahu copy (:
terima kaseh cikgu

Tanpa Nama berkata...

Cikgu... saya hendak tanya kat manakah saya boleh cari peta kawasan kajian? apakah websitenya... saya mau taman pertama, kuala lipis, pahang

huda_lovedance berkata...

assalamualaikum ckgu . sya nk copy keje khusus ni yaa .
harap ckgu izinkn .
trima ksih ckgu =)

are_za berkata...

salam,
cg sy nk copy kerja kursus geografi nie... saya harap cg izinkn sy untk copy kerja kursus nie..
Terima kasih yea cg...

Nina Roro . berkata...

trma kasih cikgu .. :) .. sygg cikgu :)

Niea Rudy berkata...

Assalamualaikum, saya ingin meminta izin mengambil info dari entri ini untuk dijadikan panduan. Harap diizinkan, terima kasih.

akmalhafizin berkata...

mintak izin ye c'gu..
harap izinkan terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

salam...

saya mahu copy kerja kursus geografi dan sejarah :)

semoga Allah memberkati hidupmu

- pelajar ting.3, selangor -

Tanpa Nama berkata...

salam...

saya mahu meminta izin utk copy kerja kursus geografi dan sejarah :)

semoga Allah memberkati hidupmu cikgu cte..

- pelajar ting.3, Kuala Lumpur -
thank you..

Tanpa Nama berkata...

SALAM..
SAYA MAHU MINTA IZIN COPY K.KURSUS SEJ DAN GEO
TERIMA KASIH

Tanpa Nama berkata...

salam,cgu..
boleh saya copy n paste maklumat untk d'jdikn sbgai panduan?
Hehe,TY!! :D

Hidayah Najeeb berkata...

salam...
cikgu nak minta izin nak buat panduan
arigatou-gozaimasu, cikgu...

-pelajar SMKRLNR-

MoMoRoZu berkata...

Saya minta izin untuk ambil sedikit maklumat.. Terima Kasih Cikgu :)

hafiz berkata...

Terima kasih atas catatan cikgu,saya mintak izin untuk mengambil maklumat ini ya

Tanpa Nama berkata...

Salam,,,cgu...
nak minta izin boleh sya copy and paste maklumat untuk panduan???
TQ!!!

alfian berkata...

asslamualaikm,cgu biarpun sya x knal...harap bnarkan ya ..saya jdkn ni sbagai pnduan,,,kterima kci sb bg kmdhan cgu..

budak kecikk aten berkata...

terima kasih cikgu :)mntax copy nyee :)

budak kecikk aten berkata...

cikgu , terima kasih :) saye jady kan panduan nyee :)

Tanpa Nama berkata...

terima kasih atas maklumat yg diberikan..minta izin untuk ambil maklumat sedikit.. jazakallah

Alia Farhani berkata...

saya ambil untuk maklumat krja kursus. terima kasih. semoga usaha cikgu diberkati Allah

Tanpa Nama berkata...

Thanks cikgu..... cikgu memang banyak membantu

saia YUKI'ss berkata...

CIKGU, saya amik ya kerja kursus nih. terima kasih cikgu :))

Tanpa Nama berkata...

SALAM.. saya cikgu baru mengajar geografi n sejarah. jadi saya minta untuk copy contoh ini sebagai proses pembelajaran saya..
Hanya Allah yang bisa membalas jasa anda kerana sedia berkongsi maklumat...

Jasmine J berkata...

salam....cikgu boleh ya saya ambil bahan cikgu sebagai panduan untuk saya buat kerja kursus...
terima kasih cikgu..

Hakim berkata...

minta izin copy yer cikgu

micya LOVE kamoo.. berkata...

salam..
cg..saye nak mintak izin nak copy and paste..boley ye...
tq..^^

ijah zolkefli berkata...

cg , mtk izin ambil sdkt maklumat kt ats nim . trme ksh cg :)

Amirul Ashraaf berkata...

trima ksih ats bantuan yg diberikannn.....thank.....q

FIT SAN berkata...

Assalamualaikum cikgu CTE...
boleh x kalau sy nk minta izin cikgu utk copy entry ni...
sekian terima kasih...

Ct Nur Syafiqah M.K berkata...

salam cikgu cte..
trima kasih sbab bgi contoh kerja geografi..
harap cikgu bhagia selalu~

arifz berkata...

cikgu, saya mahu minta izin untuk copy entry ini...
harap cikgu izinkan...
syukran jazilan kathiran...

syafiq berkata...

cikgu,saya minta izin untuk mengambil info yg cikgu berikan...
izinkan saya yer......

Quan Quan berkata...

help me so much...thx...

Zÿɹ!Ļ☁ berkata...

salam ~ sy mahu minta izin utk copy kerja kursus ini , diharap prmntaan dpt ditunai kan .

Tanpa Nama berkata...

cikgu,sy minta izin utk copy dan dijdkan bhn rujukan ye...sy x akn tiru bulat2.

Asyraf berkata...

cikgu saya ingin minta izin untuk contoh kerja khusus geografi cikgu.Saya akan jadikan contoh diatas sebagai panduan.

Muhammad Fadil berkata...

Terima Kasih cikgu...Ada jugak insan yang sudi menolong saya untuk siapkan kerja kursus ini....saya nk minta izin nk copy paste ye cikgu...harap cikgu benarkan.....insyaAllah tuhan akan blas segala budi baik cikgu..

sdey... berkata...

cg..... trima ksih sbb mmprmudhkn keja sye..... sye nk mnx izin nk copy and paste.... sye x kn tru blat2.... hrap cg bnarkn..... sgle tuhan akn blaz bdi baek cg.... thnx cg....

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum,izinkan saya ambil daripada keraja kursus cikgU CTE....Jazakillah

Tanpa Nama berkata...

cikgu mintak izizn copy ya :D

ameer berkata...

assalamulaikum, saya dan rakan saya dari smk seri keramat ingin meminta izin untuk mengambil sedikit maklumat sebagai panduan walaupun kami tak kenal cikgu.Terima kasih banyak-banyak jasa cikgu dikenang. i luv pondok cte.

Cikgu CTE berkata...

Kepada pelajar yang meminta izin copy n paste, saya izinkan...

Saya sungguh berbangga dengan pelajar yang mengucapkan jutaan terima kasih kepada saya...

Semoga anda semua mendapat A dalam Geografi dan cemerlang dalam PMR...Aminnn

miryeo_junkey berkata...

Insya-Allah~
Terima kasih sekali lagi, Cikgu CTE~
ermmm~ tpi boleh tak kalau saya nak minta izin utk jadikan Kerja Kursus Sejarah yang telah cikgu buat sebagai panduan saya?
Terima kasih :)

wyda :D berkata...

SALAM .

thanks cikguu . saya amek maklumat ni yee . terima kasih :)

Nur Farihah Jamalludin berkata...

Maaf cekgu.. saya dah ter"copy", "paste" & "submit"... minta halal ye cekgu...

AiMan berkata...

as'slm ckg cte..
sy plajar dari kelantan..
sy ingin meminta izin ckg untuk jadikan maklumat ini sebagai panduan sy=)
terima kasih berbanyak ye ckg=)

Shane berkata...

Cikgu CTE~ saya murid dari Kuala Lumpur ingin meminta izin untuk mengambil maklumat sebagai panduan. kalau saya mendapat A dalam Geografi, saya akan memberitahu cigu nanti. Terima Kasih ^^

Haniz Ekal berkata...

salam..cikgu,trimas sbb banyk mmbntu...sya minta izin untuk copy folio sejarah dan geografi..thank you membantu

NoFaZa berkata...

ASSALAM CIKGU!! ^_^ saya nak mintak izin ni... nak copy.. pastu paste.. hehe.. harap dizinkan yer cikgu.. terima kasih cikgu... sayaaaaaaaaaaaannngg cikgu... =)

EmyChan berkata...

betul-betul membantu ! terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhh ! :D

Cda berkata...

assalamualaikum cikgu CT....
saya nak copy skit2 cikgu punya cth keja khusus cikgu CT utk rujukan anak saya....sungguh mulia hati cikgu ct ...
TQS cikgu CT

Shuha berkata...

salam ,

cikgu saya jadikan ini sebagai rujukan .

Tanpa Nama berkata...

saya nak minta izin ambil sikit maklumat kat sini boleh tak?

NUr IZzat berkata...

terima kasih cekgu....ini sngt membantu saya...saya sebenarny bukan plajr skolah cekgu....harap cekgu izinkan saya mengcopy catatan cekgu ini....sebelum saya jumpa blog cekgu ni....sye sgt bur dan x taw nk wat pe..memandangkan guru saya kurang membimbing...terima kasih cekgu!!!
^0^

ღ SHeRa DaZZy ღ berkata...

Salam cikgu.. terime kasih sbb bantu saye dan kwn2 wat folio geo nie... saye copy tau.. tp, x de la sume skali.. terime kasih sekali agi cikgu ! <3

AyY UmAyRa berkata...

Assalamualaikum ckgu..saya mntk izin nak copy + paste...terima kasih krna bantu saya menyiapkan folio geo dn sej nie....terima kasih ckgu !!.. :) wassalam..

Aimi Yusoff berkata...

erm. terima kasih, cekgu cte.:)

Tanpa Nama berkata...

ckgu...sy mnta izin utk ambil sdkit mklumat dri blog ckgu...boley yerr...tq ckgu...

tieyqah berkata...

assalamualaikum .
saye mintak izin copy ea .
terima kasih ckgu .
:)

Tanpa Nama berkata...

cikgu saya nak mintak izin utk ambik maklumat dalam ni
terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Saya dari SMK Seksyen 1 Bandar Kinrara mengucapkan terima kasih kerana menolong saya dlm folio geo dan juga dlm folio sej. ........

Tanpa Nama berkata...

mtk halal copy ye cegu...

nur athirah berkata...

ckgu, saya mntak izin nak copy ye. terima kasih cikgu :)

Tanpa Nama berkata...

SYE MINTA IZIN UTK COPY YA,CIKGU...TERIMA KASIH..

fatin aimi naemah berkata...

TQ,keluarkan panduan

Tanpa Nama berkata...

cikgu, boleh sy copy n paste? nasib baik cg ade buat contoh keje krsus ni, mudah sy nk siapkn :)

Tanpa Nama berkata...

cikgu nk minak izin copy

Tanpa Nama berkata...

cg,, mekasih bbnyk !
arap dhalalkn yerk,, sye copy nim,,
mge cg dbrkati salu !!
tenkiu cekgu !! =D

Tanpa Nama berkata...

minta izin nk copy..syukran

Fikri berkata...

terima kasih cikgu.... dengan panduan yg ckgu beri,, lbih mudh krja sya untk mnyiapkn krja krsus ini...

Fikri berkata...

ckgu,, izinkn saya copy cntoh krja krsus ini.... trima ksih ckgu ats bntuan ckgu,, saya tdak mnghadapi ksulitan lagi hndak mmbuat krja krsus ini...

Tanpa Nama berkata...

cikgu nk copy taw trima kasih

ziera berkata...

salam cikgu~ adik saya terpaksa wt folio ni last minit... mujur ada contoh format folio dr cikgu... mintak izin dijadikan sebagai bahan rujukan, ye cikgu....

semoga segala ilmu dan informasi yg cikgu kongsi ini diberkati Allah S.W.T... Amin~

Tanpa Nama berkata...

salam .
Minta Izin Copy Ye cikgu
saya copy sikit2 selagi boleh :)

Tanpa Nama berkata...

thanks coz ckgu sgt mmbantu sy utk siapkan krje krsus nie...

Tanpa Nama berkata...

Salam...
Cikgu, sya nak minta izin utk copy n paste kerja kursus ni..sbgi panduan..kawasan kajiannye laen...
harap halal...syukran

adelah the cutie gurlz berkata...

Terima kasih cikgu :) . mtk izin copy sbagai panduan ye

Tanpa Nama berkata...

cgu...sye amik ckit mklmt yo cgu..t.q very mmuchh..luv u..

maisarah aiman berkata...

minta izin ye ..terima kasih :D

NADIAHasnan berkata...

assalamualaikum puan . saya murid smkgr , ipoh . saya nk mintak izin puan utk ambil maklumat dlm blog puan . saya harap buat benar kn . terima ksih .

Ray(MiRa) berkata...

mohon halalkan copy-paste sye ye ckgu... Mmg terbaek ar cikgu... ! Terima kasih cikgu!!

Aretul_Naziah berkata...

salam cikgu..sy ada ambil n copy mklumat yg cikgu beri ni..izinkan sy ea cikgu..mklumat yg cikgu beri ni sngat mmbntu :)

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 241   Terbaru› Baru»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...